Ajax-fans kennen jullie hem nog? Deyverson maakt winnende in finale Copa Libertadores

Eimert Pruis • 00:39, 28-11-2021 / Laatste Update: 15:21, 07-01-2024

Deyverson heeft Palmeiras in verlenging naar de Copa Libertadores geschoten. De Braziliaanse spits maakte in de 95e minuut de 2-1 tegen Flamengo. Even vergeten wie Deyverson ook al weer was? Hij was die geblondeerde jongen die Ajax-fans gek maakte in zijn tijd bij Getafe.

De Copa Libertadores, de Champions League van Amerika (Zowel Zuid als Noord), eindigt vaak in een Braziliaans onderonsje. Dat was ook deze editie met Palmeiras-Flamengo weer het geval.

Raphael Veiga zette de club van Deyverson in de 5e minuut op voorsprong. 20 minuten voor tijd maakte Gabriel Barbosa gelijk. In de 90e minuut kwam Deyverson in het veld en 5 minuten later maakte hij de winnende. Vervolgens begon de grote Deyverson-show. Tijdrekken en schwalbes, daar houdt hij van. Zo maakte hij zelfs een schwalbe nadat de scheidsrechter een vinger naar hem uitstak.

Copa Libertadores en Ajax

Deyverson boekt zo wel het grootste succes uit zijn loopbaan. Al was de wedstrijd van Getafe tegen Ajax ook wel een hoogtepunt voor hem. Mede door het irritante gedrag van de Braziliaanse spits wist Getafe Ajax februari vorig jaar uit te schakelen in de Europa League.