Ajax heeft het lang lastig met Heracles Almelo, maar start Eredivisie toch met ruime zege

Noah Hoogenboezem • 00:13, 13-08-2023 / Laatste Update: 17:20, 08-01-2024

Het was een zware bevalling tegen Heracles Almelo, maar Ajax is de Eredivisie toch begonnen met een overwinning. In de Johan Cruijff Arena leek Heracles te gaan stunten nadat het op voorsprong was gekomen, maar dankzij nieuwkomer Jakov Medić en Mohamed Kudus pakte Ajax toch de 3 punten.

Ajax-coach Maurice Steijn liet 3 aankopen starten in de 1e wedstrijd van het seizoen: Jakov Medić, Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović mochten het laten zien vanaf de aftrap. Ook was er links achterin een plekje voor Anass Salah-Eddine, die pas zijn 2e wedstrijd ooit in het 1e van Ajax speelde.

Heracles, dat afgelopen seizoen kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie, maakte het Ajax moeilijk, maar mocht ook niet ontevreden zijn dat het bij het ingaan van de blessuretijd van de 1e helft nog altijd 0-0 was. Door een blessure bij Ajax-keeper Gerónimo Rulli duurde die extra tijd liefst 11 minuten en daarin gebeurde ineens heel veel.

Heracles-aanvaller Mario Engels kreeg de bal na een voorzet uit de kluts voor zijn voeten en hij schoot de bezoekers zelfs op voorsprong. Lang kon Heracles daar niet van genieten, want debutant Medić knalde 3 minuten daarna de bal van 30 meter keihard in de kruising en zorgde daarmee voor de gelijkmaker.

Ajax liet na rust ook meerdere kansen liggen en met name Brian Brobbey kreeg de bal er maar niet in. Uiteindelijk zorgde Mohamed Kudus voor de bevrijdende 2-1 een kwartier voor tijd. Nieuwe aanvoerder Steven Bergwijn maakte in de laatste minuten nog 2 goals, waarvan 1 uit een strafschop.