🎥 | Ajax heeft in oefenduel geen moeite met club uit 2e Bundesliga

Sjors Tanis • 16:00, 10-07-2021 / Laatste Update: 17:34, 05-01-2024

Ajax heeft het trainingskamp in De Lutte afgesloten met een oefenzege op SC Paderborn 07 (4-1). De kampioen uit Amsterdam verdeelde de 4 doelpunten keurig over 2 helften. Ajax won vorige week een oefenduel met Koninklijke HFC (6-0) en bleef dinsdagavond tegen Quick '20 steken op een gelijkspel (1-1).

De landskampioen oefent de komende weken ook nog tegen Anderlecht (16 juli), Bayern München (24 juli) en RB Leipzig (31 juli).

Haller scoort

Sébastien Haller opende de score op het speelveld van Quick'20 in Oldenzaal. Vlak voor rust werkte Jamilu Collins een inzet van Mohammed Kudus achter zijn eigen doelman. Danilo en Zakaria Labyad (strafschop) scoorden voor Ajax in de 2e helft. Uwe Hünemeier tekende voor de 3-1 van Paderborn, dat uitkomt in de 2e Bundesliga.

Trainer Erik ten Hag kon nog niet beschikken over de Nederlandse internationals Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber. Ook Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony hebben nog interlandverplichtingen. Devyne Rensch is niet fit, maar sluit naar verwachting komende week weer aan. Ten Hag wisselde tijdens de rust 8 veldspelers.