Ajax-keeper Gerónimo Rulli positief verrast over 2 medespelers, maar: 'Moet nog even wennen aan verdedigers'
i

Pro Shots

Ajax-keeper Gerónimo Rulli positief verrast over 2 medespelers, maar: 'Moet nog even wennen aan verdedigers'

Sjors Tanis • 10:38, 15-01-2023 / Laatste Update: 07:21, 12-12-2023

Gerónimo Rulli had zich heel iets anders voorgesteld van zijn 1e wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. "Zeker met 11 tegen 11 speelden zij beter", erkende de nieuwe doelman van Ajax na het gelijkspel tegen FC Twente (0-0).

"Met 10 man moesten we verdedigen en was het zwaar. Dit moet veel beter."

'Wennen aan verdedigers'

De 30-jarige keeper uit Argentinië moest leiding geven aan een defensie die in de eerste 8 minuten van de wedstrijd 3 grote kansen weggaf. Rulli kwam goed weg toen Václav Cerny en Michel Vlap de paal raakten. En Ricky van Wolfswinkel verzuimde een mislukte terugspeelbal van Devyne Rensch af te straffen.

"Ik moet nog even wennen aan mijn verdedigers", zei Rulli, voor wie Ajax maximaal 10 miljoen euro aan Villarreal betaalt. "En ik maakte zelf ook een paar foutjes." Rulli, 1 van de reservedoelmannen van Argentinië op het WK, tastte een keer mis na een hoekschop. Hij schoot de bal ook een keer tegen Van Wolfswinkel aan.

Gesprekken met Argentijnse oud-Ajacieden

Rulli sprak met Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico over een mogelijke transfer naar Ajax. "Zij waren heel positief", vertelde hij. "Of het niet raar is dat ik LaLiga verlaat voor de Eredivisie? Nee, natuurlijk niet. Ajax is voor mij een club als Real Madrid, Barcelona of AC Milan. Een hele grote club", zei de keeper die wel even moet wennen aan het weer in Nederland. "Ik heb hier de eerste weken alleen maar regen en wind meegemaakt."

Rulli kwam niet in actie op het WK. Maar hij maakte wel van dichtbij mee hoe belangrijk de wereldtitel voor Argentinië is. "We verspeelden tegen Nederland en Frankrijk een voorsprong van 2-0. Dat was heel moeilijk. Maar we zijn blijven vechten. En we hadden Lionel Messi. Hij geeft het verschil gemaakt."

Op naar Klassieker

De Argentijnse keeper wil ook vechten voor Ajax, dat al 5 competitieduels vergeefs op een zege wacht en volgende week zondag een uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord op het programma heeft staan. "Ik ken de rivaliteit tussen de clubs", zei Rulli over De Klassieker. "Het is heel belangrijk dat we onze fans blij maken en met 3 punten terug naar Amsterdam gaan. Op de trainingen zie ik dat Ajax veel goede spelers heeft. Vooral Jurriën Timber en Francisco Conceição zijn me opgevallen. Die kende ik nog niet zo goed."