Ajax-keeper Remko Pasveer moest veel schreeuwen tijdens Liverpool-uit: 'In rust paar Strepsils genomen'
i

Getty Images

Ajax-keeper Remko Pasveer moest veel schreeuwen tijdens Liverpool-uit: 'In rust paar Strepsils genomen'

Sjors Tanis • 10:21, 14-09-2022 / Laatste Update: 15:12, 07-01-2024

Remko Pasveer moest nog nooit zoveel ballen voor Ajax keren als in de verloren uitwedstrijd tegen Liverpool (1-2) in de Champions League. "Jezelf een beetje onderscheiden is leuk", zei de keeper.

"Maar ik was hier liever met een resultaat vertrokken. Dit is toch zuur, natuurlijk baal ik."

Veel reddingen

Het is vaak geen goed teken als de doelman de beste speler van de ploeg is. Pasveer voorkwam met fraaie reflexen dat Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk scoorden. Hij keerde ook een inzet van Luis Díaz van dichtbij. De 38-jarige keeper dacht dat een gelijkspel (1-1) bijna binnen was toen Mohamed Salah in de slotfase de paal raakte. Maar in de 89e minuut ging het alsnog fout.

"Het is jammer, maar ook leerzaam denk ik. We zijn niet in ons spel gekomen. Zij hebben ons zo onder druk gezet", aldus Pasveer. "We moeten leren om onder die druk uit te voetballen. We moeten dat sneller en beter doen. In de Eredivisie maken we dit niet mee."

Strepsils

Liverpool had maar liefst 24 doelpogingen. Ajax nam het doel van de thuisploeg slechts 3 keer onder vuur. "Ik kan niet zeggen dat we onverdiend verloren hebben", zei Pasveer. "Maar dat maakt het niet minder pijnlijk. We gaven in mijn ogen ook te veel corners en vrije trappen weg. Die 2e treffer valt ook na een dood spelmoment. Natuurlijk probeer ik de defensie goed te organiseren. Maar dat viel niet mee met die sfeer hier op Anfield. Ik bleef maar schreeuwen. In de rust heb ik maar een paar Strepsils genomen", grapte hij.

WK?

De kans is groot dat Louis van Gaal ook naar de wedstrijd tussen Liverpool en Ajax heeft gekeken. De bondscoach presenteert vrijdag zijn definitieve keurkorps voor de komende duels van Oranje met Polen en België, de laatste 2 interlands voor het WK in Qatar. "Natuurlijk wil ik graag naar het WK en zal ik daar mijn stinkende best gaan doen als ik mee mag", zei Pasveer. "Maar ik ben er nu niet echt mee bezig. Ik wil vooral goed met Ajax presteren en dan komt misschien de rest vanzelf wel."