Ajax kondigt voor de 2e keer contractverlenging Marc Overmars aan
i

Pro Shots

Ajax kondigt voor de 2e keer contractverlenging Marc Overmars aan

Eimert Pruis • 09:55, 08-12-2021 / Laatste Update: 05:10, 12-12-2023

Het is nu officiëler dan officieel. Marc Overmars en Ajax blijven langer bij elkaar. De technisch directeur tekent een nieuw contract tot medio 2026.

Dinsdagavond postte de social media-medewerkers van Ajax per ongeluk al een filmpje waarin Ajax de contractverlenging meedeelde. "Some movies are worth watching twice", knipoogt de Amsterdamse club woensdagochtend op Twitter met hetzelfde filmpje dat dinsdagavond alweer verwijderd was.

"Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk. De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door", aldus Overmars.

Overmars veranderde Ajax en verdiende veel centjes voor de club

Overmars is sinds 2012 directeur voetbalzaken van Ajax. Onder zijn leiding vond Ajax weer aansluiting met de Europese subtop. De regerend kampioen verkocht de laatste 9 jaar voor meer dan 600 miljoen euro aan spelers. Daardoor groeide het eigen vermogen van Ajax naar ruim 222 miljoen euro, zo maakte de club afgelopen zomer bekend.

Overmars werd eerder dit seizoen in verband gebracht met Newcastle United, dat met Saudische investeerders de Europese top wil aanvallen.