Ajax krijgt gratis tip voor trainerschap: 'Niet raar als Louis van Gaal bij Frank de Boer uitkomt'
Frank de Boer © ProShots

Ajax krijgt gratis tip voor trainerschap: 'Niet raar als Louis van Gaal bij Frank de Boer uitkomt'

17:40, 15-01-2024 / Laatste Update: 17:41, 15-01-2024

Ajax-watcher Mike Verweij zou er niet raar van opkijken als de Amsterdammers bij Frank de Boer uitkomen als nieuwe trainer. Volgens de journalist van De Telegraaf is de clubleiding de oud-trainer nog wel wat schuldig.

Verweij vindt bijvoorbeeld dat De Boer het wel mag proberen met meer middelen. "Toen De Boer coach was, kon Ajax helemaal nul investeren. Met zijn vier kampioenschappen heeft hij echter wel de financiële basis gelegd voor wat er nu is. Die basis is alleen weer onderuit gebeukt door Sven Mislintat", zo vertelt de journalist in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

Eigen jeugd

Telegraaf-collega Valentijn Driessen is het eens met Verweij. Het door laten stromen van eigen jeugd is daarin volgens hem erg belangrijk. "De Boer heeft bij Ajax altijd met spelers uit de eigen jeugd gewerkt. Hij heeft Eriksen, Vertonghen en Alderweireld meegenomen naar het eerste. En dat is waar Ajax weer naartoe wil." De Boer was van 2010 tot 2016 al trainer van de Amsterdammers en zit sinds zijn vertrek bij Al-Jazira zonder club.

'De Boer wordt niet gepruimd door de fans'

Verweij ziet ook dat de supporters geen groot fan meer zijn van De Boer. Iets waar hij het totaal niet mee eens is. "De Boer wordt niet gepruimd door de fans, maar ik vind dat niet geheel terecht. Hij begon met goed voetbal tegen Manchester City en FC Barcelona. Op een gegeven moment is er toen een wisseling in de staf gekomen en was het voetbal inderdaad niet meer om aan te gluren. Dat was na de komst van Orlando Trustfull."