🎥 | Ajax krijgt mokerslag van Emmen en verliest koppositie Eredivisie verder uit het oog

admin • 21:40, 12-11-2022 / Laatste Update: 22:30, 11-12-2023

Ajax heeft de uitwedstrijd in Emmen op bizarre wijze uit handen gegeven. Na een 3-1-voorsprong, stortte het team van Schreuder in de 2e helft compleet in en liet het FC Emmen tot 3-3 terugkomen. Door het gelijke spel loopt Ajax opnieuw averij op in de race voor het kampioenschap. Emmen blijft door het knappe gelijke spel 16e.

Nadat Emmen door Jeroen Veldmate al na 6 minuten op voorsprong kwam, leek Ajax wakker te zijn. Nog geen 2 minuten later schoot Taylor op aangeven van Dusan Tadic namelijk de 1-1 tegen de touwen. Een klein kwartier later was het opnieuw raak voor de 20-jarige middenvelder. Na wederom een assist van Tadic, kopte Taylor knap raak in de verre hoek: 1-2. Slechts 3 minuten later schoot Ajax weer raak. Dit keer was Taylor de aangever en wist Bergwijn af te ronden.

Totale ineenstorting

De 2e helft stond in het teken van de totale ineenstorting van Ajax. Nadat Ajax enkele kansen onbenut liet, was het Richairo Zivković die in de 58e minuut de spanning helemaal terug bracht. In de 84e minuut kreeg Ajax een nieuwe dreun te verwerken nadat Mohamed Bouchouari de 3-3 binnen schoot. Na dit doelpunt leek Ajax dusdanig van slag, dat het geen vuist meer kon maken en de wedstrijd verder liet lopen.