Ajax moet Antony nog langer missen, Brazilië na penalty's naar finale Spelen

Bart van der Wijst • 15:01, 03-08-2021 / Laatste Update: 08:03, 07-01-2024

Ajax moet het nog een tijdje langer doen zonder de Braziliaan Antony. Hij won met zijn land in de halve finale van de Olympische Spelen tegen Mexico. Er werd over 120 minuten niet gescoord, dus moesten penalty's uitkomst bieden. Daarin waren de Brazilianen veel beter: 4-1.

Brazilië is regerend olympisch kampioen en leek een kwartier voor rust op voorsprong te komen. De scheidsrechter gaf een penalty, maar die werd teruggedraaid door de VAR. Richarlison, topscorer met 5 doelpunten, was in de verlenging dicht bij de winnende goal met een kopbal op de paal.

Dani Alves, Gabriel Martinelli, Bruno Guimarães en Reinier scoorden namens Brazilië bij de penaltyserie, Eduardo Aguirre en Johan Vasquez misten namens Mexico.

In de finale speelt Brazilië tegen Spanje of Japan.