Ajax moet wachten tot maart: AZ stopt gesprekken over algemeen directeur Alex Kroes
i

ProShots

Ajax moet wachten tot maart: AZ stopt gesprekken over algemeen directeur Alex Kroes

Joris Kaper • 19:36, 17-11-2023 / Laatste Update: 19:21, 04-01-2024

Alex Kroes gaat pas in maart 2024 als algemeen directeur van Ajax aan de slag. Ajax wilde graag dat de nieuwe AD van de Amsterdammers zo snel mogelijk zou beginnen en probeerde daarom al tijdenlang met AZ, zijn vorige club, te onderhandelen over een vervroegde start. Bij die club had Kroes een concurrentiebeding getekend.

"We hadden hem er graag eerder bij gehad", zegt Michael van Praag na afloop van een vergadering van aandeelhouders van de club uit Amsterdam. "Maar tot mijn grote onbegrip heeft AZ de stekker uit onze gesprekken getrokken."

Benoemingen

Van Praag werd tijdens de vergadering overigens officieel benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. Kroes mag nu dus pas in maart bij Ajax beginnen, vanwege het genoemde concurrentiebeding. Van Praag en Louis van Gaal, die Ajax adviseert, zijn er dus niet in geslaagd om AZ op andere gedachten te brengen en dat is een fikse tegenvaller.

Officieel

Van Praag is nu officieel de opvolger van Pier Eringa, die in september opstapte na hevige kritiek op zijn functioneren. Van Praag werd tijdens de algemene vergadering voor aandeelhouders samen met Leo van Wijk als nieuw lid van de rvc benoemd. Danny Blind wordt eind december voorgedragen als technische man van het toezichtsorgaan. Dat bestaat nu verder uit Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen.