🦜🦜🦜 Ajax presenteert lang verwacht Bob Marley-tenue

Robert Hüsken • 12:35, 20-08-2021 / Laatste Update: 13:58, 07-01-2024

Daar is het shirt dan! We moesten er lang op wachten, er waren veel geruchten, maar Ajax heeft het nieuwe 3de tenue gepresenteerd. Het is een ode aan zanger Bob Marley, met zijn Three Little Birds.

Het zwarte tenue kent rode, gele en groene details. Op de achterkant van het shirt, net onder de kraag, is een subtiele verwijzing naar het lied zichtbaar: 3 kleine vogeltjes, rustend op de Amsterdamse Andreaskruisen, in de 3 verschillende accentkleuren. Het tenue geldt als 2de tenue voor Europese wedstrijden, naast het thuistenue. Wat ook opvalt is dat het oude logo, dat op het thuistenue van Ajax staat, niet op dit tenue staat.

,,Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied", zo heeft Cedella Marley (dochter van Bob) laten weten op de clubwebsite. ,,Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes als Three Little Birds kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid.”

Shirt vanaf 90 euro

Je kunt het shirt hier bestellen. Let op: wachtrij incoming... Het shirt kost 90 euro. Wil je met bedrukking? Dan betaal je 110 euro.