📸 | De duels tussen Ajax en Rangers worden voor Calvin Bassey een mooi onderonsje
i

Getty Images

📸 | De duels tussen Ajax en Rangers worden voor Calvin Bassey een mooi onderonsje

Brian Vesseur • 22:44, 25-08-2022 / Laatste Update: 02:05, 08-01-2024

Calvin Bassey kon donderdagavond zijn ogen en oren niet geloven. De 22-jarige Ajacied kwam deze zomer voor 23 miljoen euro over van Rangers en gaat het straks weer opnemen tegen zijn oude club! Ajax heeft het Schotse Rangers geloot in de groepsfase van de Champions League.

De Nigeriaan - hij is geboren in Italië, heeft een Engels paspoort en is 6-voudig international van Nigeria - maakte aan het einde van vorig seizoen veel indruk bij Rangers. De Schotten schopten het tot de finale van de Europa League, waarin de formatie van Giovanni van Bronckhorst verloor van Eintracht Frankfurt.

Door PSV uit te schakelen in de play-offs van de Champions League, komt Rangers dit seizoen uit op het hoogste Europese niveau. Dat zal al een juichmomentje hebben opgeleverd bij Bassey, maar dit onderonsje zal hem ongetwijfeld ook blij maken.

Johan Cruijff Schaal

Bassey debuteerde overigens niet zo lekker bij Ajax. In de Johan Cruijff Schaal kreeg hij als invaller na 16 minuten voetballen een rode kaart. Ajax ging met 5-2 onderuit in de eigen Arena.