Ajax snapt niks van wegblijven RKC-fans: 'Waalwijkers hebben zich vorig seizoen misdragen'
i

Getty Images

Ajax snapt niks van wegblijven RKC-fans: 'Waalwijkers hebben zich vorig seizoen misdragen'

Jeroen Rooseboom • 11:16, 12-01-2024 / Laatste Update: 09:46, 15-01-2024

Ajax heeft met verbazing kennis genomen van het nieuws dat RKC geen uitkaarten afneemt voor het duel van 21 januari. De fans hebben geen zin in een awayday naar Ajax na vervelende ervaringen in Amsterdam in het verleden. Iets waar Ajax zich totaal niet in herkend.

RKC schrijft op de eigen website dat na overleg met supportersverenigingen en de organisatie achter de stewards duidelijk is geworden dat er geen draagvlak is om bij de wedstrijd te zijn. De afgelopen seizoenen kenden de fans naar eigen zeggen vervelende ervaringen in en rondom de Johan Cruijff ArenA. De supporters geven aan de afgelopen jaren met name door de politie slecht te zijn behandeld bij aankomst en op weg naar het stadion.

Antisemitische spreekkoren

Ajax laat in een reactie weten die beslissing van RKC te betreuren. "Wij vinden het erg jammer en zijn tevens verrast dat supporters van RKC besloten hebben de wedstrijd te boycotten. Wij herkennen ons niet in de door RKC aangedragen punten. Onvrede over de gang van zaken is destijds niet gerapporteerd of op een andere manier kenbaar gemaakt, waardoor er ook geen evaluatie heeft plaatsgevonden."

"Feit is wel dat er vorig jaar in de ArenA is opgetreden tegen supporters van RKC die antisemitische spreekkoren scandeerden en aanhangers van hen die vanuit het bezoekersvak bier gooiden naar naastgelegen vakken. Wij staan open voor gesprekken over de ontvangst van bezoekers uit Waalwijk bij toekomstige wedstrijden in Amsterdam."