Ajax-speler Zakaria Labyad niet vervolgd voor mishandeling aannemer
i

Pro Shots

Ajax-speler Zakaria Labyad niet vervolgd voor mishandeling aannemer

Sjors Tanis • 15:37, 06-04-2022 / Laatste Update: 10:14, 12-12-2023

Ajax-speler Zakaria Labyad wordt niet vervolgd voor mishandeling van een aannemer. Dat heeft de juridisch adviseur van de aannemer, die aangifte tegen Labyad had gedaan, te horen gekregen.

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigt dat.

Ruzie over geld

Een conflict over de betaling van een klus aan de woning van Labyad in Blaricum zou in 2020 volledig zijn uit de hand zijn gelopen op de oprit van de Ajacied. Labyad vond dat de klus niet naar behoren was uitgevoerd en weigerde te betalen. Het ging om een bedrag van 18.000 euro.

Toen de aannemer zijn geld niet kreeg en verhaal ging halen, liep het voor de woning uit de hand tussen de aannemer en Labyad, die ook enkele vrienden had opgetrommeld. Er zouden rake klappen zijn gevallen. De aannemer zou zelfs zijn bedreigd met een vuurwapen. De aannemer deed aangifte van mishandeling en bedreiging met de dood.

Labyad deed ook aangifte

Labyad is door de recherche gehoord als verdachte in het onderzoek, maar deed zelf ook aangifte tegen de aannemer: wegens huisvredebreuk en bedreiging. Het Openbaar Ministerie heeft nu besloten in beide zaken niet tot vervolging over te gaan.

Er is in beide zaken te weinig bewijs. Er zijn camerabeelden waarop wat duw en trekwerk is te zien tussen de aannemer en een groep mensen, onder wie Labyad. Maar die zijn volgens het OM te onduidelijk.

In beroep?

De aannemer heeft ook nog steeds zijn geld niet gekregen. Daarover loopt nog een procedure, aldus juridisch adviseur Karim Aachboun. Hij is het niet met de beslissing van het OM eens en is van plan een artikel 12-procedure te starten om Labyad alsnog voor de rechter te krijgen.