Ajax spreekt zich opnieuw uit tegen komst Europese Super League
i

Pro Shots

Ajax spreekt zich opnieuw uit tegen komst Europese Super League

admin • 18:47, 08-11-2022 / Laatste Update: 12:40, 07-01-2024

Ajax heeft zich dinsdag opnieuw tegen een Europese Super League uitgesproken. FC Barcelona, Real Madrid en Juventus zijn nog wél een duidelijke voorstander van het ambitieuze project. Dit meldt de UEFA via de officiële website.

In het Zwitserse Nyon is duidelijk geworden dat er nog steeds weinig draagvlak is voor de nieuwe Europese Super League. Namens Ajax was algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig. Naast de Amsterdamse club werden ook de clubs Anderlecht, AS Roma, Atalanta, Atlético Madrid, Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, HJK Helsinki en Legia Warschau vertegenwoordigd. Vanwege een geplande vergadering konden de clubs uit de Premier League niet aanwezig zijn.

Weerstand even groot

De vertegenwoordigers van de clubs benadrukten verder dat de tegenstand voor de Super League nog even groot is als in april 2021: "Alle deelnemende stakeholders hebben opnieuw unaniem het fundament waarop projecten als de ESL zijn gebouwd afgekeurd." Later deze week vindt een tweede conventie over de toekomst van het Europese voetbal plaats.