Ajax staat op nacompetitieplek: 'Laagste positie ooit in Eredivisie voor Amsterdammers'
i

Teletekst

Ajax staat op nacompetitieplek: 'Laagste positie ooit in Eredivisie voor Amsterdammers'

Marcel Roes • 00:32, 08-10-2023 / Laatste Update: 00:50, 05-01-2024

De stand in de Eredivisie is op deze zaterdag 7 oktober 2023 erg pijnlijk voor Ajax. De Amsterdammers staan op plek 16, kortom een positie die na 34 speelronden leidt tot de nacompetitie. Ajax is een degradatiekandidaat...

Natuurlijk, er zijn een paar verzachtende feiten. Ajax heeft 5 wedstrijden gespeeld. Dat zijn er 3 minder dan een hoop andere clubs, zoals Utrecht, Almere City en Heereveen. En 2 minder dan Volendam, RKC en Vitesse. En tegen RKC werd de pot bij de stand 2-3 vlak voor tijd afgebroken.

Laagste plek ooit voor Ajax

Maar toch: het gaat dramatisch bij Ajax en deze dramatische plek is niet onverdiend te noemen.

Statistiekenman Bart Frouws schrijft: "Ajax sluit de dag af als nummer zestien van de Eredivisie. Dat is een evenaring van de laagste positie ooit voor de Amsterdammers in de complete historie van de competitie (in augustus 1988 stonden ze drie dagen 16e na de eerste speelronde)."

Ajax sluit de dag af als nummer zestien van de Eredivisie. Dat is een evenaring van de laagste positie ooit voor de Amsterdammers in de complete historie van de competitie (in augustus 1988 stonden ze drie dagen 16e na de eerste speelronde).

— Bart Frouws (@bartf) October 7, 2023

Dit had ik toch nooit verwacht. En met het aanstaande programma kunnen we zomaar op directe degradatie plekken komen te staan. Ongekend gewoon.... #Ajax pic.twitter.com/AV4QkuFxyY

— AjaxFan (@gils_jeremy) October 7, 2023

Ai Ajax. Promotie/degradatie pic.twitter.com/XhJoncy0qQ

— Theo Hakkert (@TheoHakkert) October 7, 2023