Ajax-target Sulemana scoort: 'Ik was niet zenuwachtig door komst Overmars'
i

Getty Images

Ajax-target Sulemana scoort: 'Ik was niet zenuwachtig door komst Overmars'

Eimert Pruis • 11:36, 11-05-2021 / Laatste Update: 11:04, 07-01-2024

Met een bakje koffie in de hand zag Marc Overmars zijn doelwit scoren. Kamaldeen Sulemana maakte maandagavond de openingstreffer in het duel van zijn club FC Nordsjaelland tegen FC Kopenhagen (2-2). "Ik wist al een week dat Overmars zou komen kijken, ik was niet zenuwachtig", zei de 19-jarige aanvaller bij Discovery Network.

De directeur spelerszaken van Ajax is al lang geïnteresseerd in de vriend van Ajax-middenvelder Mohammed Kudus. In de winter werd zelfs al een bod uitgebracht. "Ik heb toen samen met mijn zaakwaarnemer besloten om er niet op in te gaan. Ik wilde het seizoen hier afmaken zodat ik me nog verder kan ontwikkelen. In de zomer wil ik wel vertrekken."

Vorm

Maandagavond zat Overmars dus weer op de tribune. De jonge Ghanese aanvaller is in vorm en maakte in de laatste 6 wedstrijden 6 doelpunten. "Ik wist ook dat deze wedstrijd niet het verschil zou maken. Ook al had ik slecht gespeeld."

Manchester United

Sulemana staat niet alleen op de radar bij Ajax. Ook Manchester United en Bayer Leverkusen hebben serieuze interesse. "We hebben ook met die clubs contact gehad. Voor mij is het belangrijk dat ik ergens veel aan spelen toekom en het liefst een club die Champions League gaat spelen.

Vriend

Ajax heeft in ieder geval een streepje voor op de andere clubs met Kudus. De Ghanese middenvelder komt ook van FC Nordsjaelland en dezelfde Ghanese academie als Sulemana. De twee zijn daarom ook dikke vrienden.