🎥 | Ajax-trainer Alfred Schreuder na kansloze nederlaag: 'Het klasseverschil was te groot'

Joris Kaper • 10:12, 05-10-2022 / Laatste Update: 02:54, 12-12-2023

"Ik denk dat we als team niet goed genoeg zijn." Dat zei Ajax-trainer Alfred Schreuder na de historische 1-6 nederlaag tegen Napoli, dinsdag in de Champions League. De Amsterdammers waren in het 3e groepsduel in de Champions League kansloos tegen de Italianen.

"We begonnen okee en komen nog 1-0 voor", aldus Schreuder tegen RTL. "Maar je zag wel dat ze gevaarlijk waren. Het enige wat ik voor wedstrijd heb gezegd, is dat we moedig aan bal moesten zijn. Dat waren we niet, we waren niet goed aan de bal. En dan kom je in de problemen."

'Mentale tik'

"De 1-3 net voor rust is een mentale tik. Op 1-1 en op 1-2 kregen we een goede mogelijkheid. Maar dat neemt niet weg dat Napoli beter wordt. En die 1-4 vlak na rust is typerend voor de avond. 1-6 lijkt geflatteerd, maar ik vond dat Napoli wel echt veel beter was. Zij hadden een heel goede dag en wij hadden een heel slechte dag. Dat zag je gewoon, het klasseverschil was te groot."

Lees ook: Alfred Schreuder over late wissels: ‘Als ik het eerder nodig vond, had ik het wel gedaan’

'Maat te groot'

"Als je naar Napoli en Liverpool kijkt, zie je dat die een maat te groot zijn voor ons. Als je naar de wedstrijd kijkt, zie je dat er een groot verschil is. Ik denk dat we als team niet goed genoeg zijn. Ik kan wel zeggen wie allemaal verkocht zijn, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat erom dat we als team niet goed genoeg spelen. We willen met lef spelen aan de bal en de technische vaardigheden tonen, dat hebben we vandaag niet laten zien. Dit is onacceptabel, Ajax-onwaardig."