Ajax-trainer Alfred Schreuder niet blij met vraag van interviewer: 'Ik vind dit eigenlijk heel kinderachtig'
i

Getty Images

Ajax-trainer Alfred Schreuder niet blij met vraag van interviewer: 'Ik vind dit eigenlijk heel kinderachtig'

Sjors Tanis • 23:32, 12-10-2022 / Laatste Update: 03:01, 12-12-2023

Alfred Schreuder was na afloop van de nederlaag bij Napoli (4-2) vrij tevreden over zijn team. "Ik denk dat we prima hebben gespeeld", zei de trainer van Ajax.

Schreuder maakte in zijn interview bij RTL7 na afloop direct wat complimenten richting zijn ploeg toen hem werd gevraagd hoe hij de wedstrijd had beleefd. "Ik denk dat we verdedigend een stuk beter stonden."

Lees ook: Ajax-aanvoerder Daley Blind over blunder: 'Dat hoef je mij niet te vertellen'

'Kleine dingen afgestraft'

Schreuder vond dat Ajax aardig mee kon doen met Napoli. "Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Dat klinkt misschien gek als je met 4-2 verliest, maar deze tegenstander is gewoon heel goed. Daar moet je ook rekening mee houden. De snelheid, de energie, het tempo waar zij mee spelen is gewoon erg hoog. Je ziet dat bij hun de kwaliteiten en de kleine dingen worden op dit niveau afgestraft. Maar ik heb een team gezien dat tot de laatste minuut is blijven gaan. Helaas waren zij efficiënter."

Schreuder was realistisch in de overlevingskansen van Ajax in de Champions League, met slechts 3 punten na 4 wedstrijden. "Dat wordt natuurlijk een moeilijk verhaal, maar het wordt ook afwachten wat er gebeurt bij Rangers - Liverpool", zei hij, doelend op de wedstrijd die om 21.00 uur is begonnen op Ibrox in Glasgow.

Vraag over positie als trainer

De interviewer van dienst stelde Schreuder ook de vraag of zijn positie als trainer van Ajax wankelt door de matige resultaten. "Ik kijk naar de spelers, wat ze doen op het veld. Ze vechten als een team", stamelde de coach. "Ik vind dit eigenlijk heel kinderachtig. Maar goed, dat is jullie taak en dat is ook goed."