Ajax-trainer John Heitinga voor 1e Europa League-confrontatie met Union Berlin: 'Zo kunnen ze ons pijn doen'
i

ANP

Ajax-trainer John Heitinga voor 1e Europa League-confrontatie met Union Berlin: 'Zo kunnen ze ons pijn doen'

Sjors Tanis • 18:59, 15-02-2023 / Laatste Update: 16:13, 08-01-2024

Ajax neemt het donderdag voor het eerst op tegen Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. Trainer John Heitinga gaf woensdag een persconferentie in aanloop naar de heenwedstrijd. Hij vertelde dat hij zijn ploeg niet hoeft te motiveren. "Dat zou gek zijn. Op zo'n podium, voor dik 50.000 toeschouwers", zei Heitinga.

"Ik denk wel dat dit een moment is waarop je jezelf weer kunt introduceren. De afgelopen jaren zijn we natuurlijk verwend geweest, met geweldige optredens in de Champions League ook. Ajax haakte aan bij de Europese top. Nu moeten we verder in de Europa League. Dan is dit het moment dat je je tegen deze tegenstander opnieuw moet introduceren."

Check ook: De puzzel van Heitinga tegen Union: Álvarez achterin of op 6 en waar moet Kudus?

Lof voor het collectief

Daarvoor krijgt Ajax volgens Heitinga ook een waardige tegenstander voor de kiezen. De oud-speler van Hertha BSC zag voormalig rivaal Union de voorbije jaren flinke stappen maken in Duitsland en in Europa. "Union heeft een heel sterk collectief. Dat moet ook wel als je slechts 1 punt achter Bayern München staat. Ik vind het indrukwekkend wat ze laten zien. Ze vechten voor elkaar en strijden tot de laatste minuut. Dat zie je ook terug in de vele goals die ze in de laatste minuten maken."

Heitinga zag wel een mogelijk probleem voor Ajax. "Ze kunnen ons in de omschakeling en bij dode-spel-momenten pijn doen. Het is aan ons om gedisciplineerd en geconcentreerd te zijn. Onze veldbezetting en de onderlinge afstanden moeten kloppen. We weten hoe sterk ze zijn. Ook bij spelhervattingen. Dan is het aan ons om die niet weg te geven.”

Lees ook: 'Steven Bergwijn lijkt fit voor duel met Union Berlin'

Heitinga hoopt dat Ajax de serie zeges wel weet door te trekken tegen Union, ook met het oog op het uitduel van een week later. "We moeten proberen om een goede uitgangspositie te creëren om het in Berlijn af te kunnen maken."