Ajax-trainer Maurice Steijn kritisch over de basiself tegen Ludogorets: 'Betere opties onderweg'

Brian Vesseur • 09:21, 01-09-2023 / Laatste Update: 00:24, 12-12-2023

Ajax won vorige week overtuigend van Ludogorets in Bulgarije (4-1), maar deze week leek het helemaal nergens op. In de eigen Johan Cruijff ArenA verloor Ajax met 1-0. Trainer Maurice Steijn was dan ook enorm kritisch. Bij Ziggo Sport merkte hij al met schaamrood op de kaken op dat Ajax geen 1 keer op doel had geschoten.

Daarna was de trainer ook hard voor zijn spelers. Eerst is hij vooral dankbaar dat er nieuwe spelers onderweg zijn, maar vervolgens krijgen ook de huidige spelers een veeg uit de pan. "Het is vervelend dat je 3, 4 spelers nog steeds niet erbij hebt. Gelukkig zijn zij er zondag wel bij, dat geeft weer wat meer mogelijkheden."

'Betere opties onderweg'

Steijn gaat verder: "Een aantal heeft zeker de kwaliteiten waar ik naar op zoek ben. Dat hebben we ook heel hard nodig. Tussen het ideaalplaatje en de 11 die vanavond op het veld stonden, daar zit wel wat verschil tussen. Er is een aantal spelers dat noodgedwongen speelt omdat ik denk dat de betere opties onderweg zijn. Die jongens moeten mij wel laten zien dat zij er ook klaar voor zijn en de concurrentie aan gaan. Dat heeft een aantal niet gedaan. Het was een matige vertoning."