Ajax-trainer Maurice Steijn maakt nu al de opstelling bekend voor AEK Athene-uit
i

ANP

Ajax-trainer Maurice Steijn maakt nu al de opstelling bekend voor AEK Athene-uit

Brian Vesseur • 20:47, 04-10-2023 / Laatste Update: 01:51, 06-01-2024

Ajax-trainer Maurice Steijn laat er geen gras over groeien! In de persconferentie voor het duel met AEK Athene gaf hij de opstelling al prijs. Steijn gaf aan dat dezelfde namen starten als tegen RKC Waalwijk, op de geschorste Silvano Vos na.

Voor de middenvelder komt Benjamin Tahirovic in de plaats. De 18-jarige Vos kreeg 2 keer geel tegen Olympique Marseille en is dus geschorst voor het Europa League-duel.

Jay Gorter staat in de goal, met voor hem Devyne Rensch op rechts, Josip Sutalo en Gastón Ávila centraal en Jorrel Hato als linksback. Ávila en Sutalo centraal was een nieuw experiment van Steijn: "Ik was daar wel redelijk tevreden over. Het is nog steeds niet genoeg, ik vind dat we beter moeten en dat we stabieler moten zijn. We moeten niet bij elke tegenaanval onzeker worden."

Vaste formatie bouwen

Op het middenveld staat dus Tahirovic, met Kenneth Taylor en Steven Berghuis naast hem. In de spits staat Brian Brobbey, op de vleugels zien we Steven Bergwijn en Forbs. Steijn: "ik denk dat de rest redelijk staat. Nu kan je redelijk gaan bouwen aan een vaste formatie. Morgen heb je dan 1 wijziging, maar het is niet meer de bedoeling om zoveel door elkaar heen te gooien als aan het begin van het seizoen."