Ajax treft Aston Villa in Conference League: 'Een hele zware dobber'
Ajax in Conference League-loting

Ajax treft Aston Villa in Conference League: 'Een hele zware dobber'

16:43, 23-02-2024 / Laatste Update: 16:45, 23-02-2024

Ajax is tijdens de loting van de Conference League gekoppeld aan Aston Villa voor de achtste finales. De Amsterdammers wonnen donderdag van Bodø/Glimt na een verlenging, waardoor ze nu naar Birmingham mogen voor de volgende ronde in het toernooi. Ajax krijgt hiermee een hele pittige loting, want ook teams als PAOK Saloniki en Viktoria Plzen waren een mogelijkheid.

In een poule met Brighton and Hove Albion, Olympique Marseille en AEK Athene werd Ajax derde, waardoor de ploeg van trainer John van 't Schip verder moest in de Conference League. Daar vochten de Amsterdammers zich in een tweeluik uiterst moeizaam langs Bodø/Glimt.

Ajax is in de achtste finale gekoppeld aan Aston Villa. Volgens Van 't Schip de 'sterkste ploeg' die ze hadden kunnen treffen. "Aston Villa was van die poule wel de sterkste. Ze spelen in de Premier League voor Champions League-voetbal. Met Emery hebben ze een ervaren coah. Die weet wat het inhoudt om in Europa cups te winnen. Het wordt een hele zware dobber."

Eerdere successen

Ajax is de enige Nederlandse ploeg die nog is overgebleven in de Conference League en in het verleden bleek dat vaak een goed teken. Feyenoord haalde in 2022 in de eerste editie van het toernooi de finale, maar verloor die van AS Roma. AZ knokte zich vorig jaar tot de halve eindstrijd van het toernooi, maar de Alkmaarders gingen ten onder tegen de latere winnaar West Ham United.

Volledige loting

Servette FC - Viktoria Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Union ST Gillis - Fenerbahçe
Dinamo Zagreb - PAOK Saloniki
Sturm Graz - Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympiakos - Maccabi Tel Aviv