Ajax vecht zich naar belangrijke 3 punten tegen directe concurrent Sparta

Pim Huberts • 21:37, 09-12-2023 / Laatste Update: 23:10, 04-01-2024

Ajax heeft 3 belangrijke punten gepakt tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. De Amsterdammers begonnen sterk in eigen huis, maar zwakten in de tweede helft behoorlijk af. Ajax won met 2-1. Door de winst meldt Ajax zich na lange tijd weer bij de top 5 van Nederland.

Al snel kwam Ajax op een 1-0-voorsprong. Op aangeven van Kenneth Taylor schoot Brian Brobbey raak. Het was zijn 6e treffer van dit seizoen. Veel kansen volgden voor de Ajacieden, maar een penalty in de 42e minuut zorgde pas voor de 2-0. Steven Bergwijn schoot raak.

Initiatief Sparta

Na rust ging het een stuk lastiger voor de ploeg van John van 't Schip. Sparta nam meer initiatief. Niet veel later, in de 55e minuut, pegelde Spartaan Camiel Neghli de bal prachtig in de hoek. Ajax-doelman Diant Ramaj was kansloos. De wedstrijd werd toch nog spannend.

Uitglijder Rensch

Chupa Akpom en Devyne Rensch kregen nog gigantische kansen, maar de score bleef onveranderd. Ajax won met 2-1. Hierdoor springt de club met 2 punten over Go Ahead Eagles, dat morgen nog wel tegen FC Utrecht speelt.