Ajax verlengt contract met Adidas tot 2031: 'Staan áltijd achter ons'
i

Getty Images

Ajax verlengt contract met Adidas tot 2031: 'Staan áltijd achter ons'

Brian Vesseur • 11:21, 11-01-2024 / Laatste Update: 08:48, 15-01-2024

Ajax blijft nog een tijdlang samenwerken met Adidas. Het logo van de sponsor prijkt al sinds 2000 op de kleding van Ajax en dat zal tot minimaal 2031 zo blijven. De Amsterdamse club maakt dat donderdag bekend.

Wat Ajax zo kan waarderen aan Adidas, is dat de sponsor in goede en tijden achter de club staat. De Amsterdammers beleefden succesvolle periodes, met bijvoorbeeld de halve finale in de Champions League en de finale van de Europa League. Maar net zo goed waren er sportief arme periodes, zoals bijvoorbeeld het heden.

'Staan altijd achter ons'

Desondanks blijft Adidas dus op de borst van de Ajax-spelers te zien. Daar is Menno Geelen, de commercieel directeur van Ajax, dan ook erg blij mee. Op de website van de club laat hij weten: "Wat voor mij de samenwerking ook bijzonder maakt, is dat Adidas áltijd achter ons staat. Niet alleen bij het Europese succes of de twee reeksen van meerdere landstitels op een rij, maar ook in de jaren dat het minder ging. Dat ze ook nu vertrouwen houden in ons partnership en voor geruime tijd verlengen is tekenend."

Bijzondere shirts

De afgelopen jaren maakten Ajax en Adidas een aantal succesvolle shirts, waaronder het Bob Marley-shirt (2021/2022) en het zwart-gouden uitshirt (2020/2021). Adidas spreekt ook lovend over Ajax: "Ajax is zo’n partner waar ons voetbalhart sneller van gaat kloppen."