Ajax verliest met B-team in oefenduel met Championship-club Blackburn

Pim Huberts • 14:09, 03-12-2022 / Laatste Update: 07:45, 12-12-2023

Ajax heeft op het trainingskamp in het zuiden van Spanje in een oefenwedstrijd van Blackburn Rovers verloren. Het werd in Malaga 2-0 voor de Engelse club die uitkomt in het Championship, het 2e niveau van Engeland.

Tyrhys Dolan nam op het Marbella Football Center beide doelpunten voor zijn rekening. Hij opende de score in de 55e minuut met een stiftje en bepaalde 20 minuten later met een schot de eindstand.

Debuut Kaplan

Bij Ajax maakte de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan zijn 1e minuten in het 1e elftal. Hij vormde de defensie met Devyne Rensch, Calvin Bassey en Owen Wijndal, spelers die niet werden opgeroepen voor het WK in Qatar.

Brobbey

Voorin misten de Amsterdammers veel spelers. Spits Bryan Brobbey speelde de 1e helft en werd in de rust vervangen door Lorenzo Lucca. Keeper Maarten Stekelenburg verscheen aan de aftrap, maar werd in de 2e helft ook gewisseld.

Ajax hervat de competitie op 8 januari met een uitwedstrijd tegen NEC.