Ajax verliest wéér oefenwedstrijd: Gerónimo Rulli blundert erop los tegen Augsburg

Pim Huberts • 19:03, 29-07-2023 / Laatste Update: 10:20, 08-01-2024

Ajax heeft wéér een oefenwedstrijd verloren. Na een dikke verliespartij tegen Anderlecht, was ook FC Augsburg te sterk voor de Amsterdammers. Met een negatieve hoofdrol van Gerónimo Rulli verloor Ajax met 3-1.

De Argentijnse doelman blunderde erop los in het oefenduel. Hij liet een makkelijk balletje door zijn handen glippen, waardoor Ruben Vargas de 1-0 kon maken.

Gelijkmaker Brobbey

Even later schoot Brian Brobbey een penalty in de netten voor de gelijkmaker, maar heel spannend werd het niet. Een kleine 13 minuten later stond de nummer 15 van het afgelopen Bundesliga-seizoen alweer op voorsprong door een doelpunt van Sven Michel.

Nieuwe blunder

De Duitser zorgde in de 76e minuut voor de genadeklap door een penalty raak te schieten. Veroorzaakt door? Je raadt het al... Rulli schoffelde een Augsburg-speler onderuit.

Ajax begon de voorbereiding met een gelijkspel tegen FC Den Bosch (2-2). Van Shaktar Donetsk (3-0) en SpVgg Unterhaching (5-3) werd gewonnen.