Ajax Vrouwen gaan op bezoek bij Paris Saint-Germain onderuit en zakken naar tweede plek in CL
Romee Leuchter na de 2-1 / AFP

22:55, 24-01-2024 / Laatste Update: 00:07, 25-01-2024

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond met 3-1 verloren op bezoek bij Paris Saint-Germain. Daarmee zakt de Amsterdamse formatie naar de tweede plek in de Champions League, met nog één wedstrijd te gaan in de groepsfase.

Marie-Antoinette Katoto was tweemaal trefzeker voor PSG, evenals Grace Geyoro. Door een doelpunt van Romee Leuchter in de 31e minuut ging Ajax met een 3-1 achterstand de rust in. Dat bleek ook de eindstand te zijn in het Parc des Princes. Bij PSG viel Lieke Martens na 76 minuten in voor Jackie Groenen.

PSG gaat door de zege over Ajax heen in de stand. De Fransen hebben negen punten na vijf wedstrijden, Ajax staat op zeven. Bayern München (zes) en AS Roma (vijf) maken ook nog kans op de tweede plek.

Programma Ajax Vrouwen in de Champions League

De Amsterdammers spelen de laatste wedstrijd tegen Roma, waar ze de vorige keer liefst 3-0 van verloren. Ajax moet in die wedstrijd resultaat halen. Bij een zege is het zeker van de knock-outfase in de Champions League, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat tussen PSG en Bayern. Bij een nederlaag is Ajax sowieso uitgeschakeld, omdat Roma dan over Ajax heengaat.

Eredivisie Vrouwen

In de Eredivisie Vrouwen staat Ajax dik achter op FC Twente. De Tukkers zijn na elf wedstrijden nog foutloos: 33 punten. Ajax heeft zeven punten minder.