Ajax waarschuwt eigen supporters voor veiligheidssituatie in Napels: 'Niet zonder risico'
i

Getty

Ajax waarschuwt eigen supporters voor veiligheidssituatie in Napels: 'Niet zonder risico'

Jeroen Rooseboom • 16:14, 26-09-2022 / Laatste Update: 13:27, 08-01-2024

Op 12 oktober staat Napoli - Ajax op het programma in de groepsfase van de Champions League. Voor de meereizende Ajacieden hopelijk een heerlijk tripje naar Italië, maar de club waarschuwt de eigen supporters voor de veiligheidssituatie in de stad. De Italianen hebben namelijk nogal een reputatie op het gebied van supportersgeweld.

Op de eigen website schrijft Ajax het volgende: Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is. We raden Ajax-supporters dan ook met klem aan om niet herkenbaar als supporter over straat te gaan. Tevens raden we het reizen met (jonge) kinderen af.

Lees ook: WTF! Man (35) komt om bij rellen na Inter-Napoli

Lange ophoudprocedure

"De Napolitaanse politie heeft, voor de veiligheid van Ajax-supporters, Stazione Marritima aangewezen als verzamelplaats. Vanaf hier zullen bussen naar het stadion vertrekken. Deze rit zal minimaal 1 uur in beslag nemen. Ook na de wedstrijd zullen bussen weer terugrijden. Verder zijn we geïnformeerd dat er na de wedstrijd een lange ophoudprocedure kan gelden. Hoewel we begrijpen dat dit verre van ideaal is raden we iedereen aan hier gehoor aan te geven", aldus de club.