Ajax walst in Waalwijk over RKC heen en is (op doelsaldo) weer koploper in de Eredivisie
i

Pro Shots

Ajax walst in Waalwijk over RKC heen en is (op doelsaldo) weer koploper in de Eredivisie

Sjors Tanis • 19:35, 21-11-2021 / Laatste Update: 05:49, 12-12-2023

Ajax is weer (op doelsaldo) koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen bij RKC Waalwijk eenvoudig met 5-0 door goals van Sébastien Haller (2 keer), Steven Berghuis (2 keer) en Jurriën Timber. Ajax heeft nu 30 punten na 13 wedstrijden en een doelsaldo van +40.

PSV heeft evenveel punten, maar een doelsaldo van 'slechts' +13. Feyenoord heeft echter 28 punten na 12 duels en heeft dus de minste verliespunten.

2 keer voor en 2 keer na rust

Ajax domineerde vanaf het begin tegen laagvlieger RKC. In de 17e minuut opende spits Haller de score op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic. Vlak voor rust zorgde Berghuis voor de 2-0 door eenvoudig binnen te tikken na een pass van Daley Blind. In de 2e helft maakten Berghuis en Haller hun 2e goal van de dag en ook Timber was trefzeker: 5-0.

De laatste 2 wedstrijden in de Eredivisie, tegen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles, speelde Ajax nog met 0-0 gelijk.

Lees ook: 🎥 | Samba! Antony trekt trukendoos open tegen RKC met wipje en sleepje

Weer geen tegengoal

Ajax heeft nog altijd pas 2 tegengoals dit seizoen in de Eredivisie. Voor RKC was Michiel Kramer dicht bij een doelpunt tegen Ajax, maar keeper Remko Pasveer redde fraai. Daardoor hield Ajax voor de 11e keer dit seizoen de 0 in de Eredivisie. RKC heeft 11 punten en lijkt een degradatiekandidaat.

Woensdag speelt Ajax in de groepsfase van de Champions League tegen het Turkse Besiktas. De Amsterdammers zijn al geplaatst voor de knock-outfase.

Check hier de 5-0 van Haller: