Ajax walst over Ludogorets heen en is al bijna zeker van Europa League

Brian Vesseur • 23:56, 24-08-2023 / Laatste Update: 19:51, 08-01-2024

Ajax won donderdag met speels gemak van Ludogorets. In de heenwedstrijd in de play-offs om de Europa League won Ajax in Bulgarije met 4-1. Mohammed Kudus scoorde in de eerste helft al 2 keer en voltooide in de tweede helft zijn hattrick. Volgende week donderdag wacht de return, ogenschijnlijk voor spek en bonen.

Ludogorets begon matig aan de wedstrijd, met veel foutieve passes. Ajax - dat met Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Owen Wijndal speelde - maakte daar in eerste instantie weinig gebruik van. Maar opeens kwamen de Amsterdammers voor de goal van de ploeg uit Razgrad. Devyne Rensch had de bal voor de 16 van Ludogorets, Kudus nam 'm over en schoot binnen. Ludogorets-keeper Sergio Padt mocht de bal uit het netje vissen: 1-0.

De 1-0 van Kudus:

De 2-0 was van grote klasse. Brian Brobbey hield de bal vast in het strafschopgebied, legde hem op Kenneth Taylor en die schoof hem weer in de voeten van Kudus. Die kon van dichtbij afmaken. Een typische Ajax-goal. Waar Brobbey eerst de (voor)aangever was, daar mocht hij later in de eerste helft nog een bal van Wijndal binnenkoppen: 3-0. Jantje!

De 2-0 van Kudus en 3-0 van Brobbey:

Kudus was nog niet klaar met doelpunten maken. De Ghanees staat in de belangstelling van West Ham United én Saudi-Arabische clubs en wilde indruk maken in Bulgarije. Na een paar minuten voetballen in de tweede helft completeerde Kudus zijn hattrick: 4-0. Brobbey werd overigens in de rust naar de kant gehaald voor Forbs.

De 4-0 van Kudus:

In de 70e minuut moest Jay Gorter - die al 2 keer mooi redding bracht - toch grabbelen. Na een handsbal mocht Olivier Verdon de 4-1 binnenschieten vanaf de strafschopstip. Daar bleef het uiteindelijk bij. Ajax kan met een goed gevoel naar huis, terwijl Gorter het toch wel vervelend zal vinden dat hij nog een pingel om de oren kreeg.

De 4-1 van Verdon: