Ajax was nooit echt een optie voor Peter Bosz: 'Dat sprak hij vanaf dag één duidelijk uit'
i

PRO SHOTS / Mischa Keemink

Ajax was nooit echt een optie voor Peter Bosz: 'Dat sprak hij vanaf dag één duidelijk uit'

Bart van der Wijst • 22:16, 10-01-2024 / Laatste Update: 07:40, 15-01-2024

PSV organiseerde deze woensdag de nieuwjaarsreceptie. 2024 moet het jaar worden waarin de Eindhovenaren voor het eerst sinds 2018 weer landskampioen wordt. PSV is hard op weg, na 16 speelrondes is de ploeg nog altijd foutloos. Dat is natuurlijk voor een groot deel te danken aan trainer Peter Bosz.

Maar wilde Bosz afgelopen zomer niet liever naar Ajax? "Ik heb dat gevoel eigenlijk nooit gehad", sprak algemeen directeur Marcel Brands, in een special van PSV over het afgelopen jaar.

"Toen ik hem contactte en een afspraak maakte, zijn Ernie (Stewart, red.) en ik naar zijn huis gereden. Daar hebben we een uurtje of vier zitten praten. Daarin vertelden we hoe onze club is. Het was een heel prettig gesprek en daar is Ajax eigenlijk niet aan de orde gekomen", aldus Brands.

PSV de enige optie

De naam van Ajax viel wel in het tweede gesprek. Daarin vroeg PSV of ze concurrentie hadden van de Amsterdammers. Brands: "Bosz zei: 'Ik wil met PSV praten en kijken of we eruit komen. Dat is mijn eerste optie'. Dat heeft hij vanaf dag één heel duidelijk uitgesproken."