Ajax weet onder John Heitinga weer wat winnen is
i

Pro Shots

Ajax weet onder John Heitinga weer wat winnen is

Bart van der Wijst • 17:24, 29-01-2023 / Laatste Update: 05:01, 12-12-2023

Ajax heeft na 7 wedstrijden zonder zege weer eens 3 punten gepakt. Op bezoek op Woudestein bij Excelsior werd met 4-1 gewonnen. Een goed begin dus voor John Heitinga, die het stokje (tijdelijk) overnam van de ontslagen Alfred Schreuder.

In de eerste helft verliep het nog stroef bij Ajax, dat vooral bij balverlies heel kwetsbaar leek. Toch lukte het Excelsior niet om de traag omschakelende Ajacieden écht pijn te doen. De ruststand was 1-2 door goals van Dusan Tadic (penalty), Redouan El Yaakoubi en Davy Klaassen. Met name die goal van Klaassen vlak voor de thee was cruciaal.

Na de pauze was Excelsior niet meer zo gevaarlijk als ervoor. Daardoor kwam Ajax wat beter in haar spel op het stroeve kunstgrasveld in Kralingen. Door treffers van Mohammed Kudus en Devyne Rensch - de mooiste van de middag - liep Ajax nog verder uit.

Weer op 4

Ajax won niet alleen, het klom ook naar plek 4 in de Eredivisie. De Amsterdammers hebben nu 37 punten uit 9 wedstrijden, eentje meer dan FC Twente. Koploper Feyenoord staat 5 punten voor op Ajax.