Ajax weet voor het eerst sinds 2016 weer te winnen op bezoek bij Heracles
i

ANP

Ajax weet voor het eerst sinds 2016 weer te winnen op bezoek bij Heracles

admin • 21:41, 13-02-2021 / Laatste Update: 22:52, 13-12-2023

Ajax legde geen bijzondere pot voetbal op de mat, maar heeft zaterdagavond toch enigszins eenvoudig van Heracles Almelo gewonnen: 2-0. Zo profiteerden de Amsterdammers optimaal van PSV's zeperd bij ADO.

Het 1e doelpunt kwam op naam van Davy Klaassen. De middenvelder schoot in minuut 14 heerlijk raak, maar de VAR moest er nog even naar kijken. Dit duurde en duurde maar. Niet echt chill, bij temperaturen onder 0. De spelers besloten de bal maar naar elkaar over te spelen en na 3 minuten en 36 seconden was daar dan het verlossende woord: goal.

Nooit swingend

Het had het begin van een aanvalsgolf kunnen zijn, maar gek genoeg schakelde Ajax geen tandje bij. Misschien was het de kou, want echt swingend werd het (aan beide kanten) nooit. Toch zorgde dit ene doelpunt wel voor spanning, want het kon immers nog alle kanten op.

Haller = baller

Ajax voelde dit ook wel aan, want tegen het einde van de wedstrijd werd er toch nog naar een versnelling hoger geschakeld - mede dankzij de ingevallen Antony. Dit resulteerde in de 2-0, die op naam kwam van Sébastien Haller. De Fransman bewees zo wederom van grote waarde te zijn.

2016

Zo won Ajax sinds lange tijd weer eens in Almelo. De laatste zege daar dateerde alweer van 18 september 2016.