Ajax wil Jorrel Hato flink verbeterd contract aanbieden
i

ProShots

Ajax wil Jorrel Hato flink verbeterd contract aanbieden

Joris Kaper • 22:39, 11-10-2023 / Laatste Update: 08:10, 07-01-2024

Ajax is gesprekken met Jorrel Hato begonnen over een nieuw en uiteraard flink verbeterd contract. Dat meldt het AD. Het 17-jarige toptalent is dit seizoen een lichtpuntje in de duisternis bij de club, maar bezit ook nog een jeugdcontract.

Sven Mislintat wilde zijn contract graag opwaarderen en verlengen en wilde dat doen na de drukke transferperiode. Maar de Duitser werd al snel ontslagen na de beroerde start dit seizoen en dus bleven de onderhandelingen uit. Tot nu!

1e gesprekken al gevoerd

Klaas-Jan Huntelaar, die zich in Amsterdam ontfermt over contractzaken van beloften, heeft de 1e gesprekken gevoerd met Humphrey Nijman, de zaakwaarnemer van Hato, inmiddels achter de rug. En terecht, want Hato staat onder meer in de lijst met 60 grootste talenten van de wereld.

Doorbraak

Hato beleeft dit seizoen een komeetachtige doorbraak, sinds hij eind vorig seizoen een basisplaats kreeg van de toenmalige (en tijdelijke) trainer John Heitinga. Hato heeft echter nog een jeugdcontract en dat wil Ajax nu graag omzetten in een lang en flink verbeterd profcontract. Want als hij zo doorgaat, speelt hij zich ongetwijfeld in de kijker bij Europese topclubs.

Hato liet vorige maand aan het AD al weten krant weten niet in paniek te raken over het uitblijven van een contractvoorstel. "Het gaat toch wel gebeuren. Wanneer maakt mij niet uit, maar ik zie mijn toekomst hier. Daar doet de huidige situatie van de club niets aan af."