Ajax wil supertalent Güler (17) van Fenerbahçe overnemen
i

Getty Images

Ajax wil supertalent Güler (17) van Fenerbahçe overnemen

admin • 15:04, 18-12-2022 / Laatste Update: 08:30, 12-12-2023

Volgens diverse Turkse media is Ajax zeer geïnteresseerd in de diensten van Arda Güler. De middenvelder van Fenerbahçe staat internationaal bekend als een absoluut toptalent. Er zou al contact zijn tussen Ajax en Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç. Güler zelf zou graag de stap naar Ajax willen maken.

Güler speelde dit seizoen tot nog toe 13 officiële duels in de hoofdmacht, waarin hij goed was voor 3 goals en 1 assist. Ook maakte hij afgelopen november op 17-jarige leeftijd zijn interlanddebuut voor Turkije tijdens de 2-1 oefenzege op Tsjechië. Dankzij zijn goede spel verscheen hij op de radar van clubs als Arsenal, Liverpool en Bayern München. Ajax wil hen nu aftroeven, door de afkoopsom van 5 miljoen euro te lichten.

Potentiële wereldster

Mesüt Ozil, voormalig teamgenoot noemt de tiener een "potentiële wereldster". Ook Fenerbahçe-trainer Pereira is lovend over Güler: "Ik heb 5 jaar in de jeugdopleiding van FC Porto gewerkt en ik heb zelden spelers met zoveel kwaliteit en zo een goed karakter gezien als Arda Güler."