Ajax wil WK-sensatie Livakovic losweken bij Dinamo Zagreb
i

Getty Images

Ajax wil WK-sensatie Livakovic losweken bij Dinamo Zagreb

admin • 15:12, 20-12-2022 / Laatste Update: 13:44, 07-01-2024

Ajax is zeer geïnteresseerd in de diensten van de Kroaat Dominik Livakovic. Dit meldt het Kroatische sportdagblad Sportske Novosti. De Amsterdamse club is niet de enige die de WK-sensatie wil strikken. Ook Manchester United is in de race om zijn handtekening.

De interesse volgt op het uitstekende WK dat de doelman van Kroatië speelde. De 41-voudig international liet zien een betrouwbare doelman te zijn op het eindtoernooi. Vooral in de wedstrijden tegen Japan en Brazilië hield de goalie met diverse reddingen het team op de been.

Ajax is niet de enige die de sluitpost wil contracteren. Ook Manchester United dat op zoek gaat naar een opvolger voor David de Gea, is een belangrijkste gegadigde. Livakovic zou voor ongeveer 25 miljoen euro op te halen zijn in Zagreb.

Lijstje van keepers

Livakovic is al de 3e keeper die aan een rijtje van potentiële doelmannen voor Ajax wordt toegevoegd. Zo bracht de Telegraaf vorige week naar buiten dat de Amsterdammers Andries Noppert graag bij de selectie zien aansluiten. BILD berichtte daarnaast over interesse voor Alexander Nübel, die door AS Monaco gehuurd wordt van Bayern München. Deze laatste optie lijkt echter niet langer haalbaar, omdat hij wordt gezien om de langdurig geblesseerde Manuel Neuer op te volgen bij de Duitse club.