Ajax wint met A-team wel van Hannover, maar vraag niet hoe

Eimert Pruis • 15:49, 07-01-2024 / Laatste Update: 12:49, 15-01-2024

Ajax heeft het trainingskamp in Cádiz dan toch lichtelijk positief afgesloten. De Amsterdammers gingen zaterdag met het B-team in Estadio Municipal Antonio Barbadillo flink onderuit tegen de B-spelers van Hannover: 0-3. Zondagmiddag won het A-team wel van de club uit de Tweede Bundesliga: 2-1.

John van 't Schip had in Cádiz deze keer zijn beoogde sterkste opstelling ingezet. De volgende namen verschenen op het formulier: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Brobbey en Bergwijn zetten Ajax op het juiste spoor

Ajax kreeg bijna meteen een doelpunt tegen uit een corner, daarna nam de ploeg het initiatief. Dat zorgde voor goals van Brian Brobbey (kopgoal) en Steven Bergwijn (solo). Vlak voor rust kwam Hannover terug in de wedstrijd. Het was een typische Ajax-tegengoal waar veel mis ging. Devyne Rensch besloot te gaan dribbelen op een plek waar dat eigenlijk niet kon en dus scoorde Muhammed Damar de aansluitingstreffer.

Beroerde 2e helft

In de 2e helft zakte het Ajax-niveau ver weg. De wedstrijd was niet echt meer om aan te gluren en de Amsterdammers creëerden niets meer. Achterin oogde de ploeg van Van 't Schip weer als vanouds (instabiel) en dus leek het wachten op de gelijkmaker. Van 't Schip gaf jongeling Jaydon Banel nog speelminuten, nadat Chuba Akpom na een uur spelen Brobbey verving. De 2 wissels zorgden niet voor aanvallende impulsen en tot opluchting van iedereen bij Ajax verzuimde Hannover nog om dat vriendschappelijk puntje te pakken.

Samenvatting Ajax - Hannover 2-1