Ajax wint wederom van Lille en gaat mede dankzij deze 3 spelers door in de Europa League
i

ANP

Ajax wint wederom van Lille en gaat mede dankzij deze 3 spelers door in de Europa League

admin • 21:49, 25-02-2021 / Laatste Update: 20:35, 08-01-2024

Ajax gaat door in de Europa League! De Amsterdammers hadden het donderdagavond erg zwaar tegen Lille, maar wonnen uiteindelijk wel: 2-1.

Hoewel Ajax vorige week de Franse tegenstander nog van de mat tikte, had de ploeg van Erik ten Hag het in de Johan Cruijff Arena een flink stuk lastiger. De 1ste kans was echter wel meteen raak: Klaassen stond vogelvrij bij een vrije trap en kopte hard binnen.

LEES OOK: TV Gids: hier volg je vrijdag LIVE de loting van de Europa League

Lille moest daarna wel gaan aanvallen. Hierdoor ontstonden er steeds meer ruimtes voor Ajax, maar de afwerking was steeds slap en slordig. Het werd nog even spannend toen Lille op 1-1 kwam via een penalty, die werd gegeven na een iets te wilde schouderduw van Lisandro Martinez.

(lees verder onder de tweet)

Het was billenknijpen, flink billenknijpen. Gelukkig kwam aan alle onzekerheid een eind toen Ajax, net als vorige week, wederom vlak voor tijd de 2-1 tegen de touwen schoot. Dusan Tadic gaf voor, invaller Brian Brobbey verlengde met het hoofd en David Neres werkte vervolgens binnen. Nu was het zeker: Ajax gaat door in Europa!

(lees verder onder de tweet)

Sven Botman

De Nederlandse verdediger staat op de radar van veel Europese topclubs, maar tijdens de 1ste ontmoeting viel hij een beetje door de mand. Botman zag er wat onzeker uit en wist niet goed raad met gelegenheidsspits Dusan Tadic. Ook in het 2de duel speelde de Nederlander een hoofdrol: dit keer was hij juist ijzersterk en kon hij met enkele mooie passes Lille helpen in de opbouw. Bij de treffer van Klaassen was hij echter nergens te bekennen: Botman gleed onderweg uit. Zijn oude club was hem dankbaar.

Brian Brobbey

Veel fans waren een beetje pissig toen Brobbey vorige week mocht invallen. Geen contract verlengen = iemand in de wegzitten = geen recht op speeltijd - dat sentiment. Al razendsnel gingen die meningen de prullenbak in, want het was juist Brobbey die de winnende treffer maakte. Zo levensbelangrijk was hij in het thuisduel weer; dit keer met een assist op Neres.

Dusan Tadic

Uiteraard kan de aanvoerder niet ontbreken. Vanwege de absentie van Sébastien Haller (we weten allemaal waarom...) stond Tadic weer in de spits. Met zijn leiderschapskwaliteiten nam hij Ajax bij de hand en nu was hij ook nog eens belangrijk met een assist.