Ajax zakt naar historische laatste plaats door verlies in prachtig voetbalgevecht met PSV
i

Pro Shots

Ajax zakt naar historische laatste plaats door verlies in prachtig voetbalgevecht met PSV

Yvo van Dorst • 17:32, 29-10-2023 / Laatste Update: 15:19, 08-01-2024

Ajax is door het verlies tegen PSV gezakt naar de laatste plaats in de Eredivisie. In een fantastische voetbalshow werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisploeg uit Eindhoven. Hirving Lozano strooide met een hattrick nog een kilo zout op de groeiende Amsterdamse wonden.

Interim-trainer Hedwiges Maduro gooide bij de Amsterdammers de opstelling weer helemaal om. Onder andere Gaston Avila, Kristian Hlynsson en Branco van den Boomen keerden terug in de basis bij Ajax. Bij PSV was het een stuk rustiger, Peter Bosz stuurde dezelfde 11 spelers het veld in als tegen RC Lens eerder deze week.

Voetbalfeest

Al vanaf de eerste minuten barste het voetbalfeest los in het Philips Stadion. Ajax kreeg via Brobbey direct 2 enorme kansen en ook PSV kreeg een flinke mogelijkheid op de openingstreffer. Deze werden allemaal gemist door de aanvallers. Uiteindelijk was het toch raak via een zwabberbal van Branco van den Boomen. (Tekst gaat verder onder de video)

Wedstrijd stilgelegd

In de eerste helft werd het duel ook nog even kort stilgelegd. Niet vanwege een bekertje op het veld, maar vanwege een medisch noodgeval op de tribune. De dokters van beide teams snelden richting de getroffen supporter en inmiddels is de man weer bij kennis.

Spektakel

Daarna kwam PSV via Hirving Lozano als een duveltje uit een doosje weer gelijk. Daarna was het dan eindelijk tijd voor een goal van Brobbey. De spits miste al meerdere enorme kansen en schoot zelfs voor open doel over, maar de 3e keer was het raak voor Brobbey. De ontlading na zijn goal was tekenend. (Tekst gaat verder onder de video)

Spanning

Na de rust was het weer tijd voor PSV en wie anders dan Luuk de Jong was weer belangrijk. De spits stond op de goede plek na een geweldige uithaal van Lozano. De Mexicaan schiet op de paal, maar De Jong kon de rebound binnenwerken en de 2-2 maken. Ismael Saibari maakte een paar minuten later op randje buitenspel al de 3-2 in het voetbalgevecht.

Klapstuk

Lozano speelde al een geweldige wedstrijd, maar de Mexicaan wilde nog even zeker weten dat hij die trofee zou krijgen. De uitblinker bij de Eindhovenaren maakte de 4-2 en de 5-2, waardoor hij zijn hattrick compleet maakte. Door stuntelen van de Ajax-defensie was de tweede helft dramatisch aan Amsterdamse zijde en door de winst van Volendam op Excelsior, staat Ajax nu laatste in de Eredivisie.