Ajax zonder Bergwijn, maar met Brobbey tegen AEK Athene: Hato draagt aanvoerdersband
i

Pro Shots

Ajax zonder Bergwijn, maar met Brobbey tegen AEK Athene: Hato draagt aanvoerdersband

Yvo van Dorst • 15:45, 13-12-2023 / Laatste Update: 16:15, 07-01-2024

Ajax moet het zonder Steven Bergwijn stellen tegen AEK Athene. Dat vertelde trainer John van 't Schip op zijn laatste persconferentie. De coach kan dan weer wel beschikken over Brian Brobbey, die ook wat last had op de laatste trainingen.

"Bergwijn dat ziet er niet goed uit. We gaan er vanuit dat hij het niet haalt. Brobbey wel. Dat hangt niet van de training af, of er moet iets heel raars gebeuren. Hij heeft gisteren meegetraind en zal vandaag meetrainen, maar 90 minuten zullen we wel weer moeten managen. Het lijkt er wel op dat dit gewoon gaat lukken", vertelt Van 't Schip over de fitheid van Brobbey en Bergwijn.

Steven Berghuis

Ook Steven Berghuis doet al zeker niet mee tegen AEK Athene. De aanvallende middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen Olympique Marseille een rode kaart vanwege een hele forse charge op Joaquin Correa. Ajax moet van AEK Athene winnen om nog door te mogen in de Conference League na de winterstop.

Aanvoerder

Ook heeft Van 't Schip bevestigt dat door de afwezigheid van Bergwijn en Berghuis, Hato nu de captain is. Een prachtige prestatie voor de 17-jarige verdediger.