Aké bekroont droomrentree met 'Gullit-achtige kopgoal', Haaland jaagt weer record aan flarden
i

Getty Images

Aké bekroont droomrentree met 'Gullit-achtige kopgoal', Haaland jaagt weer record aan flarden

Yvo van Dorst • 00:52, 04-05-2023 / Laatste Update: 07:11, 12-12-2023

Nathan Aké heeft woensdagavond op een heel belangrijk moment zijn eerste Premier League-goal van het seizoen gemaakt voor Manchester City. De verdediger die terugkeerde van een blessure kopte in minuut 50 de 1-0 binnen voor de ploeg van Pep Guardiola. Ook Liverpool wist te winnen door een goal van Egyptische koning Mo Salah.

Het begin van Manchester City was erg stroef. In de eerste helft bleven ze op de muur van West Ham United inbeuken, maar gescoord werd er maar niet. Aké brak dus uiteindelijk de muur in 2en met een kiezelharde kopbal tegen de touwen.

Daarna was het Erling Haaland die zijn 35e Premier League-goal maakte. Hierdoor is hij nu recordhouder met meeste PL-goals in 1 seizoen. In totaal maakte hij er al 51(!) in alle competities. Het slotakkoord was voor Phil Foden die de eindstand op 3-0 mocht bepalen.

Titelrace

Door de overwinning op West Ham United is Manchester City weer koploper in de Premier League. Arsenal volgt als nummer 2 met 1 punt minder. In de komende 4 competitiewedstrijden wordt de uiteindelijke winnaar van de Premier League bekend. City speelt ook nog de halve finale Champions League en finale FA Cup.

Liverpool - Fulham

Ook Liverpool speelde woensdagavond een competitiewedstrijd, zij namen het op tegen Fulham. De ploeg van Jürgen Klopp is bezig aan een geweldige opmars en staat nu op de 5e plek. Ook Fulham moest eraan geloven, want in een niet heel spectaculaire wedstrijd was het Mo Salah die vanaf de strafschopstip de wedstrijd besliste. 1-0 voor Liverpool.