Alfred Schreuder afgemaakt in Italiaanse media: 'Wist niets beters te doen dan schrijven in zijn notitieboekje’
i

Pro Shots

Alfred Schreuder afgemaakt in Italiaanse media: 'Wist niets beters te doen dan schrijven in zijn notitieboekje’

Sjors Tanis • 18:28, 05-10-2022 / Laatste Update: 20:37, 07-01-2024

Italië praat nog gretig na over de afstraffing die Napoli uitdeelde aan Ajax (1-6). Natuurlijk veel over het indrukwekkende spel van de Italianen, maar de afgang van de Amsterdammers wordt ook veel benoemd.

Il Giornale wijdt enkele harde teksten aan Ajax-trainer Alfred Schreuder. "In het naar Johan Cruijff genoemde stadion oogden de Italianen als de Nederlanders uit het verleden, zij die hier altijd bleven experimenteren met het voetbal. Maar de huidige trainer wist niets beters te doen dan schrijven in zijn notitieboekje, terwijl zijn machteloze ploeg aan flarden werd gespeeld."

Tactische fouten Schreuder?

De krant schrijft de 1-3, vlak voor rust, rechtstreeks toe aan de tactische keuzes van 'de arme Schreuder'. Ook La Gazzetta oordeelt hard over de Ajax-coach, die in het wedstrijdrapport van de roze sportkrant nog net een 4 kreeg voor de moeite. "Wie 1 op 1 wil spelen, moet wel weten hoe dat moet. En het is ontzettend gevaarlijk om te doen als je een verdediging hebt die zo onervaren is en die geen eenheid vormt. Schreuder was net zo onmachtig als zijn spelers op het veld."

Tadic

Ajax zal het woensdag in Napels moeten doen zonder Dusan Tadic, die is geschorst voor zijn rode kaart. Al zal een deel van de Amsterdamse achterban niet eens rouwig zijn om het gemis van de Serviër, die al langere tijd worstelt met zijn vorm en die tegen Napoli deelde in de malaise. Ook de Italiaanse pers oordeelt hard over hem. La Gazzetta, die Tadic net als Schreuder een 4 als rapportcijfer gaf: "Hij had al rood kunnen krijgen voor een overtreding op Olivera, bij wie hij in de greep zat, maar moest er daarna alsnog af met een 2e geel. De Arena trakteerde hem op een fluitconcert. Een aanvoerder geeft andere voorbeelden dan dit."