🎥​ | Alfred Schreuder rekent op nog een seizoen van Jurriën Timber bij Ajax

Joris Kaper • 17:35, 24-06-2022 / Laatste Update: 09:04, 12-12-2023

De nieuwe Ajax-coach Alfred Schreuder gaat ervan uit dat hij in zijn 1e seizoen bij de Amsterdammers 'gewoon' kan beschikken over Jurriën Timber. Er is genoeg belangstelling voor de 21-jarige verdediger, die onder meer wordt gelinkt aan het Manchester United van Erik ten Hag.

Schreuder heeft echter goede hoop dat de jonge Ajacied nog een jaartje in Amsterdam blijft ballen: "Jurriën weet wat goed is voor hemzelf om zich te ontwikkelen", aldus de coach, die Timber dus gewoon weer bij de Amsterdammers ziet aansluiten na zijn vakantie. "Ik hoop dat dat geregeld is", grapt Schreuder tegenover ESPN.

"Deze jongen is volgens mij heel slim. En ik denk dat hij nog niet klaar is bij Ajax. Zoals ik met hem gesproken heb, weet hij heel goed waar hij mee bezig is. En als je hem in het Nederlands elftal en bij Ajax ziet spelen: daar word je vrolijk van."

1e training

Timber was nog afwezig op de 1e training van Ajax. De internationals sluiten namelijk pas later aan bij de ploeg van Schreuder. De verdediger liet eerder weten eerst lekker op vakantie te gaan, voordat hij beslist over zijn toekomst.