Algerije furieus om 'arbitrale dwalingen' en tekent beroep aan tegen uitslag verloren play-off WK

Eimert Pruis • 17:46, 31-03-2022 / Laatste Update: 12:40, 08-01-2024

Eén dag voor de loting voor het WK voetbal heeft Algerije beroep aangetekend tegen de uitslag van de play-off tegen Kameroen. De Algerijnse voetbalbond wil dat de return wordt overgespeeld vanwege de "schandalige arbitrage".

Algerije had in Kameroen met 1-0 gewonnen, maar voor eigen publiek stond het na 90 minuten 0-1. In de laatste minuten van de verlenging trok RKC'er Ahmed Touba de stand gelijk, maar diep in de blessuretijd scoorde Karl Toko Ekambi voor Kameroen (1-2). Op basis van uitdoelpunten plaatste Kameroen zich zo voor het WK van eind dit jaar in Qatar.

Volgens de Algerijnse bond heeft de scheidsrechter cruciale fouten gemaakt in de return, onder meer bij de openingstreffer van Kameroen. "We gaan alle wettelijk toegestane middelen gebruiken om deze wedstrijd opnieuw te laten spelen", aldus Algerije. De bond heeft de mondiale federatie FIFA gevraagd naar de zaak te kijken.