Alleen op bepaalde plekken netten bij bekerfinale in Kuip tussen Ajax en PSV
i

Pro Shots

Alleen op bepaalde plekken netten bij bekerfinale in Kuip tussen Ajax en PSV

Jeroen Rooseboom • 14:08, 18-04-2023 / Laatste Update: 01:47, 12-12-2023

Bij de bekerfinale op zondag 30 april in de Kuip tussen Ajax en PSV hangen, net als in voorgaande jaren, hoge netten achter beide doelen. De KNVB hoopt als organisator van de wedstrijd daarmee te voorkomen dat de fans van de clubs voorwerpen op het veld gooien. Langs de lange zijdes van het veld komen geen netten.

Tegenwoordig hangen er bij thuiswedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie netten rond het hele veld in de Kuip, na de gebeurtenissen in de halve finale van het bekertoernooi tussen de Rotterdamse ploeg en Ajax (1-2). Vanuit het publiek werd toen een voorwerp op het hoofd van Ajax-speler Davy Klaassen gegooid.

Voorgaande jaren ook aan korte kant hoge netten

Tijdens de bekerfinale zit de aanhang van beide finalisten altijd op de tribunes aan de korte zijdes van het veld. De afgelopen jaren hingen aan die kanten ook al hoge netten. De KNVB vindt het niet nodig om nu rond het hele veld netten op te hangen. "Op basis van de bevindingen tijdens de voorgaande edities van de bekerfinale bleek dit niet nodig", aldus een woordvoerder van de KNVB tegen het ANP.