Alleen wonder kan Feyenoord nog van titel houden: Cambuur aan de kant gezet
i

Pro Shots

Alleen wonder kan Feyenoord nog van titel houden: Cambuur aan de kant gezet

Brian Vesseur • 20:35, 16-04-2023 / Laatste Update: 09:03, 12-12-2023

Met nog 5 wedstrijden te gaan in de Eredivisie, blijft het gat tussen koploper Feyenoord en de achtervolgers minimaal 8 punten. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag namelijk op bezoek bij Cambuur Leeuwarden: 3-0. Het moet héél gek lopen, wil Feyenoord toch geen kampioen worden in Nederland.

Feyenoord zou nog 2 keer mogen verliezen en dan nóg staat het 2 punten boven PSV (en Ajax, als de Amsterdammers zondagavond winnen van FC Emmen). De club uit Rotterdam-Zuid verloor dit seizoen pas 1 keer in de competitie, dus die kans lijkt niet heel groot. Feyenoord speelt nog tegen FC Utrecht (thuis), Excelsior (uit), Go Ahead Eagles (thuis) en FC Emmen (uit).

Doelpuntenmakers in Leeuwarden

Na een dik kwartier zorgde Santiago Giménez voor de 1-0 voor de bezoekers tegen Cambuur. Aan het begin van de 2e helft maakte Sebastian Szymanski er 2-0 van. Tussendoor had Feyenoord nog een aantal keer op de paal en lat geschoten. Calvin Mac-Intosch zorgde in de 64e minuut voor de 3-0, door een bal in eigen doel te koppen.

Cambuur

Het was de nummer 1 tegen de nummer laatst in de Eredivisie. Cambuur staat na 29 wedstrijden op 16 punten en staat daarmee op de 18e plek. Aangezien de onderste 2 teams uit de Eredivisie degraderen, is het gat met de 'veilige' plek 16 liefst 9 punten. Die 16e plek zorgt voor play-offs om promotie/degradatie.