Alles weer pais en vree? Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in voorselectie Marokko
i

Ronald Hoogendoorn

Alles weer pais en vree? Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in voorselectie Marokko

Eimert Pruis • 13:46, 13-03-2022 / Laatste Update: 22:08, 07-01-2024

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui keren mogelijk toch terug bij het Marokkaanse voetbalelftal. In aanloop naar de play-offs voor het WK in Qatar tegen DR Congo heeft bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa laten weten dat het verbannen tweetal in de voorselectie opgenomen zal worden.

Bondscoach Vahid Halilhodzic liet eerder weten dat hij Ziyech niet zou smeken terug te komen: "Het gedrag van Ziyech past niet bij de selectie. Hij wil niet trainen, wil niet spelen. Hij neemt het niet serieus. Zo'n speler kan ik niet oproepen, zelfs niet als het Lionel Messi is. Ik ga hem niet smeken om terug te komen", zei de Bosniër. Mazraoui was ook niet meer welkom na een akkefietje op de training.

'Geen probleem meer'

"Ik heb gesproken met Vahid en Noussair. Ik kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen", zei Lekjaa bij MFM Radio. Daar zei hij dat Ziyech, Mazraoui en ook Abde Ezzalzouli van FC Barcelona bij de voorselectie van veertig spelers zullen zitten. Die laatste is overigens geblesseerd.

Ziyech had bedankt voor Marokko

Of Ziyech en Mazraoui in zullen gaan op de voorselectie is de vraag. Ziyech gaf eerder aan niet meer voor Marokko te zullen spelen. "Ik keer niet terug naar de nationale ploeg. Dat is mijn definitieve beslissing. Ik concentreer me op wat ik doe met mijn club. Het was een beslissing die hij (Halilhodzic, red) nam en je moet het respecteren. Maar als al het liegen erbij komt... Voor mij is het duidelijk en ik zal niet terugkeren naar het nationale team."