Almere City is een hype: 'Seizoenskaarten uitverkocht, merchandise op, explosie social media'
i

ANP

Almere City is een hype: 'Seizoenskaarten uitverkocht, merchandise op, explosie social media'

Marcel Roes • 19:07, 13-06-2023 / Laatste Update: 23:44, 11-12-2023

Almere City speelt komend seizoen in de Eredivisie en da's een soort bevrijding voor de stad Almere. In alle verhalen rondom de promotie was het te lezen: Almere City werd lang gezien als "het lelijke eendje van het Nederlandse voetbal". En Almere als een sfeerloze stapel betonblokken.

Maar nu hebben inwoners van Ally iets om trots op te zijn. Almere is qua inwoners de nummer 7 van Nederland. Waarom niet dromen van de top 7 van de Eredivisie? Als springplank naar meer!

Ally is hot

Almere City is hot. Dat merkt ook een woordvoerder van de club.

Tegen De Telegraaf zegt die: "Alle 3.000 seizoenskaarten zijn al uitverkocht, terwijl we er vorig jaar 1.700 verkochten. En er is ook een explosie op onze socialmediakanalen en in de vraag naar merchandise."

Mixed zone

Het Yanmar Stadion moet snel worden vertimmerd. Plekken bijbouwen is niet zo eenvoudig, want daar zijn vergunningen voor nodig. Wel zullen er spoedig zaken komen als een mixed zone (waar media en spelers elkaar spreken), VAR-technologie en een zaal voor persconferenties.

Daarnaast gaat Almere City zoeken naar een grotere hoofdsponsor. Kortom: "We moeten groter denken dan we tot nu toe gewend waren."

Lees ook: Almere-coach Alex Pastoor heeft duidelijk advies voor assistent Hedwiges Maduro: ‘Who is Ajax?’