Almere City wint en wipt over Excelsior heen in Eredivisie

Almere City wint en wipt over Excelsior heen in Eredivisie

22:03, 02-02-2024 / Laatste Update: 22:16, 02-02-2024

En toen stond Almere City plots boven Excelsior in de Eredivisie. De Flevolanders versloegen de club uit Rotterdam vrijdag in eigen huis met 2-1. Vooraf hadden de gasten één punt meer dan de promovendus. Nu heeft Almere City er dus twee meer dan Excelsior.

Het duel tussen de nummer 11 (Excelsior) en 14 (Almere City) was vooraf spannend vanwege deze vraag: zou Couhaib Driouech opdraven bij de gasten? De buitenspeler leek op weg naar PSV en anders wel naar Feyenoord, maar bleef toch in Kralingen. Hij kreeg een basisplek. De turbulente week kreeg vermoedelijk wel vat op hem, want hij liet zijn gebruikelijke passeeracties amper zien.

Stije Resink

Voor rust was Almere gevaarlijk via de snelle Yoann Cathline. De Fransman Thomas Robinet knalde daarna de bal nog hoog over. Matig verdedigen van Peer Koopmeiners leverde de openingstreffer op. Daardoor stond Troy Parrott voor het doel vrij om de voorzet van Horemans binnen te werken: 0-1. Een kwartier later was het 1-1 via een kopbal van Stije Resink.

De rug van Widell

Na de onderbreking kwam de thuisploeg ietwat fortuinlijk aan de 2-1. Jochem Ritmeester van de Kamp draaide in de zestien weg en schoot via de rug van Casper Widell tegen de touwen. Almere wipt door de overwinning over Excelsior en staat aan het begin van de twintigste speelronde op een knappe elfde plek. Excelsior zakt naar de dertiende positie.